JORDBÆRSNITTER (glutenfri)
Opskrift (9-12 snitter):
Dej:
1/2 dl vand
1 spsk loppefrøskaller
280gram glutenfri mel(brugte rød finax)
180gram kokosolie
80 gram flormelis
1/2 tsk vaniljepulver
1 nip salt
1/2 glas marmelade
Glasur:
400gram flormelis
En smule vand
Rør loppefrøskallerne i vandet (gerne i røremaskine) og lad det stå i 10 minutter.
Tilføj de resterende ingredienser på nær marmeladen. Dejen skal blive fast, brug hænderne hvis du ikke har en røremaskine.
Når dejen er blevet til en fast masse, kommes den på køl i 15 minutter.
Herefter rulles dejen ud i mellem 2 ark bagepapir. Fordel marmeladen på den ene halvdel af dejen og vend forsigtigt den anden halvdel af dejen henover marmelade laget.
Lad kagen blive på bagepapir og kom kagen på en bageplade ind i en forvarmet ovn på 180grader i ca. 20 minutter.
Lad kagen være helt afkølet før der kommes glasur på.
Glasuren laves af flormelis og vand. Vær forsigtig med vandet, der skal meget lidt i af gangen, da glasuren helst skal være tyk.
Hæld glasuren (gem glasur svarende til en spsk) ud på kagen og fordel den med en stor kniv uden riller.
Den spsk glasur der blev gemt blandes med 1 tsk marmelade hvis du ønsker lidt pynt på toppen. Rør det sammen og fordel på kagen.
Lad nu glasuren stå og størkne (evt på køl).
Jeg var lidt utålmodig hvilket ses på billedet.
Kagen er nu klar til at blive skåret ud. Skær kanterne af (gem dem i fryseren til romkugler eller hjemmelavet studenterbrød).
Kommentarer
Send en kommentar