Bourek - algeriske forårsruller

Forårsruller er det perfekte tilbehør til suppe. Vi får det ofte i ramadanen, da vi bryder fasten med suppe. Her kommer min version af sprøde forårsruller.



Ca. 40 stk
1,5kg kartofler
200g hakkekød (okse eller kylling)
1 lhåndfuld hakket frisk koriander
1 tsk spidskommen
2 tsk paprika
Salt +peber
Evt. Ost(den leende ko)
Olie til stegning
1 pakke filodej med enten 40/50 stk (fås i orientalske og asiatiske grønthandlere, se billede)

Kartoflerne skrælles og koges.
Løg og hvidløg steges for sig i lidt fedtstof, tilføj hakkekød, koriander og krydderier.
Mos kartoflerne groft med en gaffel. Tilføj herefter det stegte kød og rør det i den grove mos, til det er rørt helt igennem.
Nu er fyldet klar til at blive pakket ind i filodej. Der skal ca. 1 spsk fyld på hver dejplade. Vil du gøre det lidt ekstra lækkert, så tilføj lidt ost på fyldet (den leende ko), før du ruller dejen sammen. Den mængde ost der svarer til 1 tsk.
Se hvordan du pakker fyldet ind på billederne.

De steges til sidst i lidt olie til filodejen er brun og sprød.

Velbekomme.



Kommentarer

Populære opslag