Bountykage 


Kagen her er vegansk-venlig, den er ikke bagt, den tåles af dem med laktoseintolerance, dem med glutenallergi og så er den oven i købet sukkerfri, hvis man vælger en sukkerfri chokolade at toppe kagen med.


Ingredienser (ca. 16 stk)
6 medjool dadler
3 dl glutenfri havregryn
1/2 dl vand
3 spsk kakao
200gram kokosmælk (kun den fede del)
3dl kokosmel
2 spsk ahornsirup el. honning
100gram chokolade
1 spsk kokosolie
1 nip salt
Bund:
6 medjool dadler (uden sten)
3 dl glutenfri havregryn
1/2 dl vand
3 spsk kakao
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor, beklæd et fad på ca. 20/25x20/25cm med bagepapir og pres massen ned i fadet med din hånd, til den ligger jævnt i fadet. Stil den på køl imens du forbereder kokoslaget.
Kokoslag:
200 gram kokosmælk (kun det fede lag, ikke vandet. Stil evt. dåsen på køl 1 time før du åbner, så ligger det fede lag øverst i dåsen lige til at pille fra med en ske.)
3dl kokosmel
2 spsk ahornsirup (honning vil også fungere)
Bland kokosmælk, kokosmel og sirup sammen, rør rundt og fordel massen oven på daddel bunden. Stil den på køl (ca. 1-2timer) indtil kokoslaget er blevet hårdt nok til at få chokoladelaget over sig.
Chokoladetopping:
100gram chokolade (jo mørkere, des bedre)
1 spsk kokosolie
1 knivspids salt
Kom i mikroovn (hold øje, med at det ikke bliver brændt, hvis det kommes i mikroovn) indtil det er smeltet, eller smelt over vandbad. Hæld ud over kokoslaget og fordel chokoladen, ved at vippe fadet rundt, til chokoladen dækker al kokos.
Børnene har godkendt kagen herhjemme og det har jeg sandelig også.
Enjoy. 😋

Kommentarer

Populære opslag